+31 6 4161 3334 dutchafrolatindance@gmail.com

Juryleden

Mechteld Sterk
Meervoudig Nederlands kampioen, Europees kampioen, 8e op de Wereld Kampioenschappen! Hoog gerespecteerd nationaal en internationaal.
Door haar intensieve loopbaan in de ballet-, stijldans-, theater- en nu 22 jaar Afro Latin danswereld weet zij alles van techniek en de volledigheid van danser zijn welk nivo dan ook.
Mechteld zet zich al jaren in voor de danser en de bijbehorende scène en is een ware vertrouweling voor velen.
Patrick Mussendijk
In de jaren 90 meervoudig Nederlands kampioen en second runner up op de Europese kampioenschappen in Engeland.
Met 30 jaar ervaring in de Afro Latin danswereld, begonnen met cubaans, LA (on1) en nu vooral bezig met New York style (on2).
Nog steeds befaamd om het ontbrekende gedeelte bij mensen bij te schaven op het gebied van Master performer.
Zijn nieuwste project The Mambo Syndicate is al van start met als doel:
Te geven wat ik heb gehad, om ook te kunnen doen wat ik kan.
Nick Için
Nick is in tien jaar tijd uitgegroeid tot één van de vaste pilaren in de Cubaanse Salsa scene. Samen met danspartner Rachel vormt Nick Nueva Risa, hebben zij de titel drievoudig Nederlands kampioen Cubaanse Salsa (2017, '18, '19) en zijn zij graag geziene docenten op evenementen door het hele land. Nick staat bekend om zijn enthousiasme, kennis en muzikaliteit op het gebied van Casino, Timba, Rumba en Rueda. Ook heeft hij in zijn beginjaren On1 gedanst en maakt hij graag choreografieën.
Heidy Willaert
Heidy begon met Salsadansen in 1999. Ze heeft met veel grote namen gewerkt en op het podium gestaan van grote evenementen. Na een lange pauze is Heidy in 2019 VW Dance Studio gestart en een samenwerking aangegaan met Francisco Vazquez. Heidy heeft zich daarna verder toegelegd op de originele Salsa LA Style, lesgeven, trainen en organiseren van events, waaronder het Europe Woman Dance Fest en het Holland Salsa and Bachata Fest'.
Corrie van Hugten
Al vele jaren was zij actief in de dansschool van haar oom in Amsterdam, totdat ze in 1975 is geveld werd door een ziekte. Nooit dacht ze meer te kunnen dansen, maar niets is minder waar. Dansleraar Evert Castelein uit Leiden had iets gezien en gaf haar de opdracht om mensen met een beperking DANSPLEZIER te geven.
Een nieuw leven was geboren. Echter alles moest beschreven worden, want er was helemaal niets. Een prachtige opdracht die inmiddels wereldwijd is verbreid en geeft haar nog steeds heel veel plezier.
Alex Glijn
Alex staat bekend als de dansende politieman. Met zijn vrouw Jacqueline heeft hij aan diverse dansprogramma's op tv in Nederland en Engeland en was finalist Holland got talent. Zij waren 11 x Nederlands kampioen
en 3 x Wereld Kampioen. Hij is oprichter van de DIDA en zet zich 100 % in voor een inclusieve danswereld .
Ruanita Santos
Ruanita Santos, Braziliaaanse woonachtig in Amsterdam sinds 2012. Dans docente, danser, choreografe en performer, wereldwijd erkend voor de 25 jaar toewijding, studie en ontwikkeling, maar ook het promoten van de cultuur en het lesgeven in de Braziliaan Zouk en Neozouk
Pasty
Pasty staat bekend om zijn unieke eigen stijl, ontwikkeld door het werken met diverse professionele danser en dansstijlen.
Alle dansstijlen hebben we kennisgemaakt met hem.
Zijn unieke manier van Zouk dansen kenmerkt zich vooral door zijn organische manier van lift, dips en tricks verwerken. Er lijkt nooit een verstilling te ontstaan en emotie is en rode draad in zijn choreografieën.
Wereldwijd profiteren students nog steeds van zijn kunsten in workshops en shows.
Josta Ruby O'Neil
Na een carrière in de gymnastiek en afgestudeerd aan de school voor de hoge kunsten, werkte Josta voor verschillende dansgezelschappen met uiteenlopende dansstijlen. Van musical, moderne dans tot performing arts. Zij ontdekte haar liefde voor de Braziliaan zouk en reisde hier de hele wereld mee over.
Josta kenmerkt zich door de klassieke Zouk vorm, te combineren met andere stijlen en technieken en maakt zich uniek door haar connectie als performer met het publiek.
Liever het gevoel overbrengen!
Tamara Garcia Arabit
Tamara is een oud professioneel danseres die je wel kunt kennen van La Diferencia in de salsa scene, Ahead of the Curve in de commerciële scene, bachata passion in de bachata scene en Amit & Tamara van de Kizomba scene waar ze ook een studenten groepen heeft geleid onder de naam Different Kiszes.
Mirella Santos David

Na haar afstuderen aan de dans academie, in diverse dinnershows, films en videoclips te hebben gedanst, bouwde zij met haar partner Carlos een internationale carrière op in de Argentijnse Tango. Zo werden zij Europees kampioen en waren zij tot 2x toe finalisten van de Wereldkampioenschappen in Buenos Aires, Argentinië. Met haar technische achtergrond, oog voor detail en techniek, doceert, performed en traint zij dansers over de hele wereld.
Motto: Als danser ben je nooit uitgeleerd!
Chamalo

Chamalo is afkomstig uit Parijs, heeft een achtergond in hiphop New Style (house, dance, dancehall, kuduro, afro) en Zouk, waarna hij de Kizomba ontdekte.
Chamalo won Afrika dancar Paris France en werd Kizomba Wereld kampioen in 2016.
Nu is hij gevestigd in Amsterdam met zijn dansschool “CASTLE OF DANCE”
Daniëlle de Jong
Daniëlle heeft een achtergrond in Ballet, Streetdance, Hiphop en Urban Female, en shows en competities in diverse stijlen op haar naam.
Na een jaar Salsa, Bachata en Kizomba te hebben ontdekt, legde zij zich volledig toe op Kizomba fusion & Urban Kizz
Nu is zij jury tijdens de Wereld-kampioenschappen Lady styling en houdt zij zich bezig met haar unieke Ladystyling lessen online.
Ismael Otero
Ismael Otero behoort tot de grootste namen binnen de Internationale Afro Latin Danswereld.
Hij is Jurylid van de WLDC (World Latin Dance Cup).
Al 30 jaar buitengewone verdienste als fenomeen 'Million Moves Man', als danser en instructeur in onze afro latin dans scene.
Een ware specialist all-round en nog altijd bijzonder bescheiden.
Gaby & Estefy
Pablo & Raquel